اخباری از بيست و هشتمين دوره ء جشنواره ء فيلم تورنتو - کانادا
* بيست و هشتمين دوره ء جشنواره در ساعت ۶ عصر روز چهارم سپتامبر ۲۰۰۳ با فيلم « اس ۲۱ ، ماشين مرگ خِمِرهای سرخ» اثر ريتی پان از فرانسه محصول سال ۲۰۰۳ شروع می شود .
* از ايران فيلم های «ابجد» اثر ابوالفضل جليلی ، «در ساعت ۵ عصر» اثر سميرا مخملباف ، «طلای سرخ» اثر جعفر پناهی ، و «سکوت بين دو انديشه»اثر بابک پيامی در بخش سينمای معاصر جهان حضور دارند .
* در بخش «نمايش های ويژه» ، «استادان» ، و «ديالوگها : گفتگو همراه با تصاوير» فيلمهای خوبی از گذشته و حال حضور دارند که تماشای آنها در هر زمانی غنيمت است .
* جشنواره ساعت ۵ بعدازظهر روز سيزدهم سپتامبر با نمايش فيلم «نَمُرده» اثر پيتر و مايکل اسپايريگ از استراليا محصول سال ۲۰۰۲ به پايان می رسد .
* اسپانسور اصلی اين جشنواره مثل سالهای قبل شرکت اتومبيل سازی فولکس واگن است .

"خواهران ماگدالن"
The Magdalene Sisters - ۲۰۰۳
مشخصات فيلم
كمپانی ميراماكس يك بار ديگر با پخش فيلم اخيرش "خواهران ماگدالن" از روز جمعه اول آگوست ثابت كرد كه هيچ واهمه ای از مسائل جنجالی ندارد . فيلم درباره چهار زن محكوم است كه در دهه ۱۹۶۰ در ايرلند به خانه ای مخصوص تاديب زنان كه زير نظر راهبه های كاتوليك اداره می شود ، فرستاده می شوند. "كريسپينا" و "رز" مرتكب زنا شده اند ، مارگارت توسط پسر عمويش مورد تجاوز قرار گرفته و برنادت يتيم هم دائما" با پسران معاشرت می كرده است . آنها بايد در اين خانه زير نظر راهبه هايی كه خود را با تنبيهاتی ساديك ارضا می كنند ، رختشويی كنند . برخی از زندانيان مبادرت به اقدام متقابل نموده و بعضی در اين بين جان می بازند .
اين فيلم كه خشم واتيكان را بشدت برانگيخته ، داستانی مبتنی بر ماجرايی واقعی دارد . در اين فيلم چهار زن بواسطه گناهان : "مادرى بدون ازدواج" ، "مورد تجاوز قرار گرفتن" ، و "جذابيت" تحت شكنجه هايی قرون وسطايی در نيمه دوم قرن بيستم قرار می گيرند و عملا" همچون بردگانی در رختشويخانه به بيگاری گرفته می شوند . در اين فيلم عدالت يعنی اينكه مردان حق وسوسه شدن دارند و زنان اگر مانع اين وسوسه نشوند ، گناهكارند و درخور عقوبت . انتقادات پيش آمده از زمان نخستين نمايش های فيلم بهيچ عنوان ضد مذهب بودن فيلم را ثابت نكرده اند ، مثلا" نوشته روزنامه كاتوليك The Tablet كه ايراد فيلم را در عدم نمايش ذره ای عطوفت در وجود راهبگان فيلم دانسته است . كاتوليك ماندن تنها زن فراری از اين خانه ء عفاف خود دليلی بر رد اين مدعا دانسته شده است . بزرگترين انتقاد فيلم از موسساتی است كه جوامع خود آنها را زاييده و در كنار خود رشد می دهند ، آنها را تحمل نموده و هيچ بازخورد و تصحيحی در موردشان اعمال نمی دارند خصوصا" اگر پای مذهب در كار باشد .
بسیاری فیلم را در زمره ء کاندیداهای اسکار سال آینده می دانند .
ميراماكس از همان زمانی كه فيلم جايزه شير طلايى جشنواره ونيز را از آن خود كرد توزيع آن را به عهده گرفت . انجمن بين المللی مذهب كاتوليك هم از همان زمان به اعتراض وارد ماجرا شد . ويليام داناهيو از هيئت مديره كمپانی والت ديسنی خواست تا از پخش فيلم جلوگيری كند . تلاش های او تا سه شنبه گذشته ادامه يافت و سرانجام در آن روز وی اتهام "ضد كاتوليك" بودن فيلم را رسما" اعلام نمود .
سخنگوی ميراماكس می گويد : "فيلمی چيزی را نشان می دهد كه واقعا" اتفاق افتاده است و همانگونه كه در مورد تمام فيلم های بحث انگيز مرسوم است ، ما معتقديم كه مردم بايد فيلم را ديده و قضاوت كنند".
بهرحال مسئولين ميراماكس قطعا" اميدوارند تا از طريق اين جنجال سود خوبی بدست آورند همانگونه كه توزيع فيلم هايی نظير "آخرين وسوسه مسيح" چنين نتيجه ای در بر داشته است . اين ماجرا گويا بزودی در خصوص فيلم جديد مل گيبسون با نام "The Passion" نيز تكرار شود . داستان "The Passion" هم در خصوص آخرين ۱۲ ساعت زندگی مسيح است .